• facebook
  • soundcloud
  • twitter
  • youtube

Draaggolf Radio Kootwijk

zendgebouw, kunstwerk en radiovoorstelling

Afgelopen Zomer was het historische zendgebouw A op Radio Kootwijk, hartje Veluwe, dagelijks open voor publiek. In de enorme zenderzaal toonde kunstenaar Robbert van der Horst zijn installatie Draaggolf, een verstild beeld en geluidswerk geïnspireerd op het zendverleden van het gebouw. Eenmaal daags was de installatie het startpunt van een unieke radio- en theatervoorstelling.
draaggolf radiobaken op weg
Zendgebouw A is een bijzonder gebouw waar de eerste radio contacten met onze overzeese gebieden plaatsvonden, waar de Duitsers contact met al hun U-boten onderhielden en de laatste uitzending van Radio Scheveningen werd verzorgd. En ook nu nog is het zendgebouw een spin in een reusachtig web waar zowel het schuiven der continenten als de afstand tot het middelpunt der aarde ieder jaar tot op de millimeter nauwkeurig wordt gemeten.   radiobakendraaggolf

Performance op 5 mei tijdens Radio Kootwijk Gonst

Op zondag 5 mei 2013 is het precies 90 jaar geleden dat de radiotelegrafieverbinding tussen Nederland en voormalig Nederlands Oost-Indië, werd gelegd. Het voormalige zendstation Radio Kootwijk viert deze historische dag door opnieuw radioverbinding te leggen met Indonesië. Een dag vol kunst, cultuur en radio.
Op deze dag 4 maal een performance van Robbert van der Horst ( Radiobaken) met radio en geheime wetenschappelijke opnames over een bijzondere zwaartekrachtmeting in het Zendgebouw A.

kaartjes en info krijg je HIER

Pin It